Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Consells

BONS HÀBITS EN EL TEU DIA A DIA

Normalment, quan parlem d’hàbits de vida saludables, ens centrem en les recomanacions sobre els quatre principals factors de risc de càncer (no consumir tabac, fer exercici regularment, no consumir alcohol, alimentació basada en verdures, fruites, llegums i cereals).

TOTA LA VERITAT SOBRE EL TABAC

Hi ha diferents maneress de consumir tabac i, a vegades, gràcies a idees populars falses, es pot arribar a pensar que algunes no són perjudicials per a la salut.

REVETLLES AMB PRECAUCIÓ

L'arribada de l'estiu ve acompanyada de la celebració de diverses festes populars arreu de Catalunya, com ara les revetlles de Sant Joan i de Sant Pere. El foc, els petards i la coca de crema i pinyons són elements tradicionals per al gaudi de petits i grans, però comporten alguns riscos que cal prevenir, com ara lesions o intoxicacions. A continuació trobareu alguns consells que us ajudaran a fer la festa amb salut i seguretat.

7 preguntes (amb resposta) que t'has de fer per prevenir el càncer de còlon

Sabies que el risc de patir o no càncer de còlon està molt relacionat amb el nostre estil de vida? Malgrat que, avui dia, continua sent el tipus de tumor més freqüent a Espanya, amb més de 37.000 casos nous cada any, la bona notícia és que 9 de cada 10 persones aconsegueixen sobreviure si es detecta a temps. És per això que, coincidint amb el Dia Mundial contra el Càncer de Còlon, que se celebra el 31 de març, insistim en la importància que tots adoptem uns bons hàbits, com ara una alimentació saludable i la pràctica regular d’exercici físic. Sense oblidar- nos, és clar, dels programes de detecció precoç que la sanitat pública ha de garantir per a les persones amb més risc.

Els falsos mites sobre el càncer que has de desterrar

El càncer és, possiblement, la malaltia sobre la qual més mentides circulen a Internet i les xarxes socials. Qui no ha escoltat parlar, per exemple, de "superaliments" que ho curen tot, de teràpies miraculoses i d’altres moltes idees errònies com ara que les emocions negatives poden ser l’origen d’aquesta malaltia? El problema dels mites populars és que poden generar falses expectatives o pors sense fonament que, a més de desinformar-nos, posen en risc la nostra salut.

Accions del document