Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dades epidemiològiques actualitzades de xarampió a Catalunya, any 2019

De l’1 de gener al 10 de maig de 2019, la Sub-direcció General de Vigilància i Resposta a Emergències de Salut Pública (SGVRESP), a través de la Xarxa de Vigilància Epidemiològica de Catalunya (XVEC) ha rebut la notificació de 78 sospites de xarampió i se n’han confirmat 42 casos, tots ells importats o relacionats amb un cas importat.

L’edat mitjana dels casos ha estat de 29,3 anys (Rang: 5 mesos - 58 anys). Cap dels casos està correctament vacunat i tres són professionals sanitaris. Cinc dels casos són menors d’un any i, per tant, encara no els hi tocava la primera dosi de vacuna.

En aquests moments hi ha 3 brots oberts a Catalunya; un brot comunitari a Rubí -Terrassa (8 confirmats), un brot comunitari a la zona del Penedès-Garraf (19 confirmats) i un brot familiar a Barcelona ciutat (2 confirmats).

Cal recordar que a Catalunya el xarampió autòcton es considera eliminat des de l’any 2000 però, els viatges internacionals més ràpids i la mobilitat geogràfica en general poden produir, ocasionalment, la reintroducció del virus del xarampió. És molt important continuar mantenint un bon nivell de cobertura de vacunació en la població, administrant les dues dosis de vacuna triple vírica als infants, segons estableix el calendari vacunal vigent.

Accions del document