Rutes saludables i equipaments esportius a l’aire lliure a la zona 09 (Mariola) de Lleida 

Objectius

-Crear espais que fomentin estils de vida saludables entre els veïns de la Mariola, un barri estigmatitzat i amb dificultats d’accés a serveis no municipals en un termini de 7 mesos

-Apoderar als ciutadans de la zona 09 perquè s’adaptin als canvis de l’espai urbà a través d’intervencions que promoguin la salut, la mobilitat sostenible, la cohesió social, l’equitat i la participació abans que acabi el 2023

El projecte sorgeix d’una proposta veïnal, promoguda per l’Associació de Veïns del Turó de Gardeny i la resta de membres del Consell de barri 09.

3 rutes saludables
  • Ruta saludable vermella: La ruta està pensada per a fer exercici de manera activa, és a dir, caminant o corrent. Connexió entre els barris i un element d’interès cultural com és el castell de Gardeny. Distància 2,29 km i 30 m de desnivell.
  • Ruta saludable verda: Per al passeig i l’exercici de les persones grans. És una ruta accessible en la qual es troben ombres, bancs i fonts. Distància 2 km i 4 m de desnivell.
  • Ruta saludable groga: Pretén fomentar alhora el passeig i l’exercici físic més actiu. Uneix les pistes poliesportives que existeixen a la zona. Distància 1,86 km i 36 m de desnivell.
3 infraestructures d’exercici físic a l’aire lliure

Àrea biosaludable: Davant del Centre d’Atenció Primària Primer de Maig. Els elements que s’hi poden trobar són un press banca assegut, un caminador el·líptic, un gir de cintura, un banc d’abdominals i una bicicleta. La ruta verda passa per aquesta àrea.

Àrea de joc infantil inclusiu: Situat a la Plaça Victorina Vila, hi passa la ruta groga. S’han implemtat cinc elements nous, per augmentar la inclusivitat del parc com un joc combinat diàbol, un panell lúdic rotatori, un joc de moll inclusiu, un joc didàctic panell lúdic i un gronxador cistella inclusiva.

Àrea de calistènia: Es pot trobar als jardins del Turó de Gardeny, vora el Castell Templer de Gardeny. S’hi han instal·lat quatre elements: estructura NSW102 Fidies, paral·leles baixes i paral·leles triples i barra de freestyle.

On començar-les?

Als barris de la Mariola, Blocs Joan Carles, Turó de Gardeny i entorns. Els punts d’inici són:

  • Ruta vermella: Jardins Primer de Maig
  • Ruta groga: Carrer de la Mercè
  • Ruta verda: Jardins Primer de Maig
Vols descobrir els barris fent salut? Segueix les fites!

A més a més, pots trobar ventalls informatius al Centre Cívic de la Mariola i a l’oficina de Turisme de Lleida.

Aquest projecte ha rebut el finançament de: