Localització de persones difuntes

Si no has pogut localitzar la informació que buscaves, envia’ns un correu a salutpublica@paeria.cat amb les dades que cerques

Sospirs de pau

Erik Schmitz

És un monòlit creat per Erik Schmitz, inaugurat el 27 de juny del 2020, que homenatja a les persones que han perdut la vida a causa de la COVID-19 i per altres causes en els moments més durs de la pandèmia. L’escultura és una base de pedra que forma una illa amb la silueta del terme municipal de Lleida i a l’interior s’hi observa un accent de metall i al costat una olivera. La pedra i el metall simbolitzen l’ànima de les persones desaparegudes, el buit que han deixat i l’eternitat i solidesa del seu record. Al seu torn, l’olivera recorda l’amplitud del seu nombre i la diversitat generacional.

La peça, amb la que la Paeria vol que la memòria d’aquestes persones perduri en el temps, es troba a la zona de l’entrada al Cementiri pel carrer Francesc Bordalba.

Espai Empremtes

Al departament de Sant Crist s’ubica l’espai de memòria del dol gestacional i perinatal, inaugurat el 14 d’octubre del 2021, dedicat a donar suport a les famílies que han patit una pèrdua perinatal per a facilitar l’elaboració del dol. Aquest emplaçament permet donar-ne visibilitat, de manera que fomenta el coneixement i comprensió per part de la societat d’aquesta situació tan dolorosa.

L’escultura es basa en un cercle geomètric obert que es diferencia amb una cinta d’acer que s’aixeca del terra per a convidar a la memòria dels petits que ja no hi són. El cercle està integrat al medi natural tot facilitant moments per a la reflexió, la calma i la pau i s’associa a la idea de l’infinit, l’eternitat, el recolliment i alhora la fragilitat de la vida.

Plànol del cementiri municipal de Lleida

En aquest plànol podreu visualitzar la zona interior del cementiri amb les entrades i sortides, els diferents departaments i les seves construccions funeràries, els WC, les fonts d’aigua (que no són potables), el crematori, les zones verdes i el punt d’informació. A l’exterior hi podreu localitzar els carrers que l’envolten, les parades del bus L7 i el pàrquing.

Veure plànol del cementiri municipal de lleida

Si voleu consultar informació més específica sobre les construccions funeràries podeu accedir al mapa interactiu del cementiri i en ell hi trobareu el nom i número del departament, els tipus de tombes i la fila i el número, entre altres.

Per a tràmits administratius, caldrà que verifiqueu si únicament es permet la tramitació telemàtica o si esteu obligats a la tramitació electrònica (art. 14 de la Llei 39/2015). En cas que es pugui fer presencialment, haureu de sol·licitar cita prèvia a:

Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana (OMAC)

Rambla de Ferran, 32 25007 Lleida

Telèfon: 973 700 300

Horari d’atenció: Dilluns, dijous i divendres: 9:00h a 14:00h
Dimarts i dimecres: 9:00h a 14:00h i de 16:00h a 18:00h

Web cita prèvia: https://citaoficines.paeria.cat/

Correu electrònic:gestions-omac@paeria.cat

Per a consultes o recollir títols, us podreu adreçar a:

Oficina de Salut Pública

C/Cavallers, 10-12 (entresol) 25002 Lleida

Telèfon: 973 700 313

Horari d’atenció: De 9:00h a 14:00h de dilluns a divendres

Correu electrònic: salutpublica@paeria.cat

Per altres qüestions, podeu acudir al punt d’informació i atenció del cementiri:

Cementiri

Av. Francesc Bordalba Montardit 25001 Lleida

Telèfon: 973 211 524

Horari d’obertura: De 9:00h a 19:00h els 365 dies de l’any (no tanca al migdia)