Published On: març 17, 2022

3.800 joves, de 15 i 16 anys, de 23 centres de secundària de Lleida ja han vist les dues obres que integren el projecte: ‘Max i Maxi’ i ‘Max in Love’. Divendres que ve es es representaran per a les famílies dels i les adolescents

La Regidoria de Salut impulsa aquesta iniciativa amb la col·laboració de l’Aula Municipal de Teatre

El projecte Max experience clou el divendres 18 una nova edició al Teatre Municipal Escorxador, amb la representació de les dues obres de teatre que componen la iniciativa: “Max i Maxi” i “Max in love”. El projecte, promogut per la Regidoria de Salut, s’adreça a joves de 15 i 16 anys per promoure la salut i la prevenció de conductes de risc a través del teatre i es treballa als centres educatius. La sessió contínua del dia 18 està especialment dirigida a les famílies d’adolescents, i al públic familiar en general, perquè es pugui generar un espai de debat intergeneracional, on els joves i les seves famílies tractin temes com la salut, les drogues, l’afectivitat, la sexualitat, els límits familiars, etc. Max Experience començarà a les 18 h. L’entrada és gratuïta fins a omplir aforament i s’aplicaran les mesures sanitàries i de seguretat establertes.

Max experience ha programat per a aquest curs escolar catorze representacions per a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO, set de cada funció, per tal que, després de visionar els espectacles, s’obri un col·loqui amb els seus educadors i educadores sobre les temàtiques tractades, amb el suport de la guia didàctica i l’assessorament dels tècnics municipals.

Cada obra teatral està dirigida a un públic concret segons les temàtiques que tracta. “Max i Maxi”, que es representa des de fa vint-i-quatre anys, s’adreça a adolescents de 3r d’ESO i a les seves famílies. Aquesta peça aborda qüestions de risc, com ara el consum de drogues, la presa de decisions sota pressions de grup, les alternatives saludables d’oci o les relacions familiars entre d’altres.

Paral·lelament, l’obra “Max in love”, que està en marxa des de fa nou anys, es dirigeix especialment a adolescents de 4t d’ESO i les seves famílies. En aquest cas s’hi tracten aspectes emocionals com les relacions, l’afectivitat, la sexualitat o els rols de gènere entre d’altres. Es planteja des d’una perspectiva bio-psico-social i educativa que promou les relacions lliures, sense violència i sense risc.

Aula de Teatre

Els dos espectacles del projecte “Max experience” estan dirigits per professionals de l’Aula Municipal de Teatre. Ambdues obres estan interpretades per joves d’entre 13 i 18 anys, la qual cosa permet que els adolescents del públic s’identifiquin amb les narracions i que es pugui generar un diàleg posterior. El teatre esdevé una eina molt útil per arribar al públic jove, amb escenes que parlen en de temes personals.

El projecte compta amb el suport del Pla Nacional sobre Drogues del Ministeri de Sanitat.