Published On: juny 9, 2023

El programa pilot s’està duent a terme a l’escola Pràctiques I i hi participen 29 nens i nenes de 2n i 4t de primària

L’objectiu del projecte és fomentar un moviment saludable en els centres educatius, centrat en quatre pilars bàsics: l’activitat física, l’alimentació, el son i el benestar emocional

Els centres educatius de Lleida són una mica més saludables a partir d’aquest curs, gràcies al programa SISME de la Gasol Foundation –fundació dels germans Pau i Marc Gasol per prevenir l’obesitat infantil-. El programa s’ha començat a aplicar a la ciutat a l’escola Pràctiques I, amb la participació de 29 alumnes de 7 a 10 anys amb els quals es treballaran aspectes com l’activitat física, l’alimentació, el son i el benestar emocional. La Paeria col·labora amb l’entitat en l’aplicació d’aquest programa i avui s’ha fet la presentació a l’escola, amb la tinent d’alcalde i regidora de Salut, Montse Pifarré, i el director del centre, Emili Llauradó. També hi han assistit els i les professionals de l’escola implicades en el projecte, que han preparat una dinàmica per a la presentació per mostrar en què consisteixen les accions i els continguts que tracten durant el curs.

SISME és un programa de promoció d’hàbits saludables que compta amb 3 edicions a diferents centres educatius de Catalunya i Madrid, on més de 15.000 alumnes i les seves famílies i docents han gaudit de les diferents activitats del projecte. S’activa tota la comunitat educativa a través d’un programa de promoció d’hàbits saludables que es duen a terme en el marc de la classe d’educació física, activitats familiars que es fan arribar a les famílies i capacitació al professorat en promoció d’hàbits saludables en l’àmbit educatiu. Aquestes propostes es troben estructurades a través de la metàfora pedagògica de la Galàxia Saludable, que la Gasol Foundation inclou en tots els seus projectes d’intervenció.

Més enllà de l’assignatura d’Educació Física, SISME ofereix un complet mòdul familiar amb el qual les famílies participants reben un seguit de sobres durant el curs amb accions, receptes i consells per gaudir dels hàbits de vida saludable junts. Les escoles participants rebran el segell d’escoles SISME compromeses amb la salut, fet avalat per la Secretaria General de l’Esport i el COPLEFC.

#SISMEsaludable #SISMELleida