Published On: novembre 8, 2024

Adaptació de 9 receptes tradicionals lleidatanes

Les receptes tradicionals, les quals van ser recollides al mes de setembre, han estat adaptades per la Fundació Alícia

Durant el mes de setembre van tenir lloc al Centre Sènior de Santa Teresina les dues sessions de recollida de receptes tradicionals (44 en total) i una de necessitats, en les quals es van posar de palès els dubtes i preocupacions entorn l’alimentació i la diabetis, el colesterol, la vitmanina D i B12 i altres problemes de salut així com la dificultat econòmica d’adquirir alguns aliments nutritius com el peix.

De les necessitats exposades pels participants, la Fundació Alícia ha fet adaptacions de 9 de les receptes tradicionals, les quals ha explicat i exposat els dies 30 d’octubre i 6 de novembre per mitjà de tallers d’educació alimentària i demostratius de cuina. En aquests, també s’ha parlat sobre la importància de la dieta mediterrània i del paper de la microbiota en el benestar físic i mental.

El receptari permet no renunciar a receptes tradicionals gràcies a la seva adaptació per mitjà de coneixements sobre alimentació saludable i habilitats culinàries. Compta amb diverses elaboracions de primers i segons plats, una salsa i dos postres, amb la presència de tots els grups d’aliments.

El projecte ha rebut el suport econòmic de la convocatòria anual de la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables (RECS) d’ajudes a les Entitats Locals per al desenvolupament d’actuacions en matèria de salut al 2024, en el marc del conveni entre el Ministeri de Sanitat i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) per al desenvolupament d’actuacions en matèria de salut i per a la implementació local de l’Estratègia de Promoció de la Salut i Prevenció al Sistema Nacional de Salut (EPSP), del qual l’Ajuntament hi està adherit des del 2017.

Si desitges el receptari en format pdf, el pots demanar a salutpublica@paeria.cat