Programa de promoció de la salut i desenvolupament d’habilitats per a la vida, amb la implicació de tota la comunitat educativa: pares, mares, alumnat i mestres. Disposa d’un material educatiu pels infants (àlbum de cromos), una guia didàctica per al professorat i una altra per a les famílies, així com altres propostes complementàries.

  • Adreçat a: infants de 8 a 11 anys (de 3r a 6è d’educació primària)

Objectiu:

-Promoure els hàbits saludables i fomentar les habilitats per a la vida

Planteja un treball continuat en 2 eixos: habilitats per a la vida (respecte, afrontament dels desafiaments, maneig de la tensió, relacions, presa de decisions) i hàbits saludables (ús de medicaments, alcohol i tabac, activitat i descans, alimentació, seguretat i higiene). El projecte es realitza a través de la col·laboració amb Fundesplai. El programa es completa amb diferents propostes educatives complementàries que es poden sol·licitar:

  1. Gimcana “Ara tu tens l’oportunitat: Viu les discapacitats”: activitat de sensibilització i corresponsabilitat envers les persones que viuen alguna discapacitat.
  2. Taller d’higiene postural: activitat preventiva de salut postural adreçada a infants.
  3. Tallers de salut ocular: activitat preventiva d’higiene i salut ocular adreçada a infants.
  4. Formació per a professionals que té com a finalitat reforçar la seva actuació a l’aula i facilitar els recursos necessaris per a l’aplicació de l’Aventura de la vida.
  5. Jornada lúdica-educativa: trobada dels centres educatius participants al programa l’Aventura de la vida. Representació escènica entorn a un mateix eix temàtic.

Amb la col·laboració de: 

Ministero de sanidad- delegación del gobierno para el plan nacional sobre drogas